CVZ

De Culturele Vereniging Zeerijp ofwel de CVZ is opgericht in 1927 onder de naam Vereniging ‘ons Dorpshuis’ maar aangezien er een andere vereniging was die bijna dezelfde naam had is deze veranderd in CVZ.

Het bestuur van de CVZ bestaat momenteel uit 7 leden. De voorzitter Marije Jumelet, de secretaresse Marianne, en de penningmeester Albert de Jonge. Wil je een vraag, opmerking of goed idee delen met de CVZ, mail dan naar het mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De CVZ organiseert jaarlijks een aantal activiteiten op cultureel gebied waaraan zoveel mogelijk Riepsters meekunnen doen. Samen dingen doen verbind de dorpsbewoners met elkaar, dat kan door samen te zingen, te bakken, te fietsen te wandelen, te luisteren en tussen door te praten. Kortom er is veel mogelijk

Enkele activiteiten die we organiseren:

- de “Winterpruiverij”, die om het jaar georganiseerd wordt, waarbij verschillende Riepsters lekkernijen bereiden, die andere dorpsbewoners dan kunnen proeven in het dorpshuis. Want de liefde voor je buren gaat toch door de maag.

- de stilte avond in de Jacobuskerk

- de “passie van riep”, die elke 2 jaar gehouden wordt, en waarbij alle dorpsbewoners die er zin in hebben hun passie kunnen laten zien aan geïnteresseerde medemensen. Of dat nou pizzabakken of postzegels verzamelen is, alles is mogelijk op die dag. Er wordt dan een route uitgestippeld, en de bezoekers kunnen alle passies komen bekijken die ze interesseert. En er schuilt een hoop creativiteit achter de gevels van Zeerijp !

- de kerst sing-in, in de Jacobuskerk die om het jaar wordt georganiseerd dit onder andere met medewerking van leerlingen van de basisschool, na afloop samen taart eten en chocomel/koffie drinken

- “zeerijper marktplaats”, een ieder die zijn garage en of zolder wil opruimen kan zijn overtollige waar aan de man brengen

- een toneelavond , waarbij er een toneelstuk wordt opgevoerd door Riepsters, voor Riepsters, maar bij gebrek aan een toneelvereniging uit het dorp wordt soms een toneelvereniging uit omliggende dorpen uitgenodigd. Met een loterij na afloop die wordt gesponsord door bedrijven uit Zeerijp.

Daarnaast organiseert de CVZ nog jaarlijks een aantal wisselende activiteiten, die elk jaar weer aansluiten bij het thema van dat jaar,

Voor 2015 werken we samen met andere verenigingen om de tocht om Noord op een muzikale manier door het dorp te leiden. Dit evenement is gepland in het weekend van 26/27 september.

Houd u voor alle activiteiten de kalender op deze site in de gaten en het riepsternijs.

Kortom de CVZ is een vereniging van Zeerijp voor Zeerijp ! En nogmaals ideeën voor activiteiten zijn altijd welkom op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.